2.28.2014

Strikkejakken som passer både jente og gutt


Lene Holme Samsøe har 3 strikke hefter fulle av nydelige skatter til de små. Blant dem er denne rilletrøyen som i mine øye er helt perfekt. Jeg får rett og lett ikke nok av disse jakkene. Det har rukket å bli tre av dem, og du skal ikke se bort i fra at det kommer flere!

Jakken på bildene er strikket av Dale Baby ull farge 5711  . Jeg har også brukt samme farge i hekle teppe jeg lagde til mitt lille tantebarn da han ble født for ett år siden.

Blusen til Hannah er fra Marmar Copenhagen og er fjorårets versjon. Årets variant er noe dusere i fargene men er like fin! Du kan finne den hos Min Lille Skatt her.

Shortsen er den ene og samme "brun shortsen" som stadig dukker opp her i bloggen. Denne er strikket i nøstebarn sitt Ull/silke garn. Skoene og knestrømpene er fra Lacoqueta kids. De har forøvrig akkurat lagt ut vårnyhetene i nettbutikken.










 


Bildene er deilige og varme og jeg får et lengt mot sommeren.

Vi har klar å komme inn i de daglige rutinene igjen etter ferien. Ukene flyr og det blir lysere og lysere for hver morgen. Jeg trøster meg til å det nå kun er en måned igjen av inne sesongen.

Godt er det med enda en fredag. Målet for helgen er å ferdigstille et langt prosjekt, samt gjerne begynne på et eller to nye.

Ønsker alle en fin helg!

2.26.2014

Den store strikke inspirasjonen


Noe av det første jeg gjorde etter å finne ut at jeg var gravid med Jonas, var å begynne å strikke. Jeg hentet da frem gammel lærdom fra ungdomskolen. Jeg startet med et enkelt babyteppe og etterpå prøvde jeg meg på voksejakken fra Nøstebarn. Siden den gang har jeg hatt rilledilla.

Jonas har hatt mange forskjellige klær av riller og lillesøster har arvet dem om de ikke allerede har vært oppbrukt.

Rillestrikk er enkelt, det går fort å strikke og det er veldig fint. Og heldigvis er det litt forskjellige oppskrifter å finne der ute. Men en sak som er viktig å tenke på om man skal i gang med riller på pinnen; det er viktig å velge riktig garn. Rillene har en tendens til å sige. Erfaringsmessig synes jeg de beste garna er baby ull, ull/bomull blandinger og alpakka.

Jeg har funnet fem litt rille inspirasjon under. Genserne på første bilde er fra Franske Mamy facktory. Jeg håper å få vise frem Jonas i en slik i løpet av våren. Vesten og den side spente jakken er fra britiske Hambro and Miller






Det finnes også rillestrikk for dem som ikke vil strikke. Under ser du riller fra franske Bonton. Shorts i riller er et must denne sommeren spør du meg! Jakken i litt kraftigere riler har flere likheter med rilletrøyen under.Bildene er hentet fra instagram profilen til Sandnes butikken Barn i gata. De sender varer på forespørsel og er den eneste butikken som fører merket her i landet.



Pickles har mye å komme med når det gjelder rillestrikk. Det som er genialt her er at mange av oppskriftene er på tykkere pinner. Da tar plagget mindre tid å strikke og det gir god selvtillit når en ser at arbeidet vokser fort. Jeg har store planer om å lage en versjon av den sennepsgule bestefarstrøya under.





Til slutt har jeg fått låne noen bilder av strikke dronninga selv; CharlottPettersen. Hun har foret meg med herlig strikkeinspirasjon det siste året. Fineste Herman har mye fint skapet sitt, som for eksempel flere varianter av rillegenseren fra Den store guttestrikkeboka.

Genseren er høy oppe på "strikk til Jonas" lisa mi.



 


2.24.2014

Tenk om det hadde regnt strikkeklær

Nok en mandag er her og helga gikk litt for fort som alltid. Og det på tross av øsende pøsende regnvær og de begrensningene det gir.

Barna blir rastløse av mye innetid. Slikt hufsevær får me til å lengte enda mere mot våren. Det eneste positive med det er at man kan få lurt inn noen flere omganger i strikketøyet.

Jeg skrev på instagram i dag at jeg skulle ønske det hadde regnet rillestrikk til Jonas. Hannah har etterhvert godt utvalg av strikkede klær og jeg skulle gjerne sitt at det hadde vært likt for storebror.

Me det er nå en gang slik at det går fortere å strikke til de små. Det hjelper også på at snuppa vokser sakte og er litt liten for aldere. Da passer alt litt lenger.

Jonas derimot er straks på veg inn i str 110 og trenger derfor endel nytt denne våren. Forhåpentlig blir det da også nye strikkede plagg!

På seg har Jonas rillejakken som jeg har vist mange ganger før. (oppskrift her)

T-skjorten ble med hjem fra Amsterdam i fjor og er fra flagship butikken til Imps and Elfs. Den kunne ikke hatt et mere passende utrykk idet regnet banker på ruta. Grønnfargen er godt representert i sommer og jeg liker spesielt godt kombinasjonen med den og lys grå.
Lampen og wallstickeren er fra Ferm Living.

Et lyspunkt i det grå var da jeg på lørdagen fikk et lite vårtegn i postkassen, hva bedre enn fin fine nyheter fra Min Lille Skatt. Følg meg gjerne på instagram @morsinehjerter om du vil ha en sniktitt.




2.19.2014

Sol, sommer, strand og greskesandaler


Enda mere sol og varme herfra denne onsdagskvelden.

Heldigvis kan sommerklær ofte brukes mere enn en sesong. Det er en utrolig god følelse å kunne pakke dem frem etter et år bakerst i skapet.

Den absolutte favoritten fra i fjor sommer var greske sandalene våre. Jeg fikk min mor til å kjøpe med hjem da hun var på ferie på Kreta.

Og godt er det at vi har enda en sydentur i siktet denne sommeren, for disse sandalene vil ut på flere turer.


 





 




2.17.2014

Et perfekt liten jente antrekk


Det er alltid like spennende å fly med et lite barn. Sist vi var på sydenferie var Hannah bare 8 måneder gammel. Den gange ammet jeg, men på tross av mine beste forsøk til å få jenta til å suge, fikk hun vondt i ørene.

Dette er et skrekk senario spør du meg! Der sitter en lenket fast og ungen skriker febrilsk, mens det er lite å gjøre for å stoppe det. I forkant av hjemturen den gang gjorde jeg derfor grundig research for å unngå en gjentakelse. Det ble da innkjøpt saltvanns nesespray, ørepropper, samt medbrakt flaske og morsmelkerstatning. Jeg vet ikke helt hva som gjorde utslaget, men hjemturen gikk bedre!

Jeg var allikevel ganske nervøs også denne gang. Nesesprayen og øreproppene var med i håndbagasjen, men flasken og morsmelkerstatningen hadde Hannah vokst fra for lengst.

Heldigvis gikk det fint!

På bildene har Hannah på seg hva jeg syndes er det perfekte sommerantrekket til jenta! Kysen med blonder ble handlet på Etsy i fjor (her). Har sitt at både gullkorn design og La carrousel har en lignende denne sommeren.

Blusen er handlet på Ebay (her). Jeg har tatt meg friheten til å gjøre noen små forandringer på den. Og hvorfor bruke den rett veg, når en kan ta den på bak frem.

Shortsen er kjøpt på salg hos H&M. Mitt tips denne våren er bloomers. De kommer i mange varianter og jeg elsker det! Blondesokkene er fra Next (her) og de supersøte sandalene fra Zara (her).



 



 

2.15.2014

Mens vi venter på sommeren


Lørdagskvelden er her og vi har nettopp funnet sofaen etter en deilig biffmiddag for to.

Det er et stadig så trist vær utenfor, og det er derfor gledelig å kunne dele litt sommer med dere. Jeg knipset svært så mange bilder da vi var på tur, og her starter jeg med “de første på filmen”.

Jonas som har vært på sydenferie opp til flere ganger, husker etter hvert hva det innebærer og hadde derfor gledet seg lenge før vi dro. Det var derfor en ivrig gutt som dro ut på oppdagelsesferd den første morgenen.

Men temperatur fra 19-25 grader var det greit å starte dagen med en lett genser. Hvit og gule er godt representert denne våren og sommeren, som genserenfra FUB her.

Buksene er en av våre favoritter fra Gro Company. Jonas har strekt seg i løpet av vinteren og buksen har blitt for kort. Men jeg fortviler ikke siden den passer perfekt som shorts. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte flere av disse Gro buksene da de var på salg tidlig i januar. De har virkelig gitt valuta for pengene.

Sandalene er fra Arauto RAP og kjøpt på salg her.






2.12.2014

Vårnyheter fra FUB


Vi er tilbake etter en herlig ferieuke.  Jeg har allerede nevnt at turen gikk til Gran Canaria, hvor vi for første gang har ferierte i leilighet. Dette var en hit for oss og blir garantert løsningen vi vil gå for når vi skal ut å reise i fremtiden.

I en leilighet har barna stor tumleplass, vi  sitter og spise i rolige omgivelser og de få mat som minner om den de spiser hjemme.  Som en ekstra bonus sitter jeg her og er så godt som ferdig med utpakkinga og har knapt et klesplagg å vaske.  Noe som er helt fantastisk siden det var rett på jobb igjen i dag.

Etter mye sommer og sol, var det kaldt å komme hjem igjen! Fordi  om varmen gjorde godt, kjenner jeg og at den har skapt enda større lengsel mot mere!
Det er derfor en plaster på såret at det i disse dager dukker opp fine vår/sommernyheter i butikkene.

Under ser du mine favoritter fra FUB.  Danskene bak merket er alltid like flinke til å skape klassiske og fine barneklær. Jeg berømmer dem spesielt i deres fargevalg og kombinasjoner. Jeg elsker kombinasjonen av offwhite/ dueblå – gul, hvit/grå og ikke minst den fine grønn fargen!
Markus og Molly venter en stor levering av FUB klær i løpet av neste uke! Jeg gleder meg!





2.10.2014

Nettbutikk til jentene


Det har vært litt lite aktivitet i bloggen min på starten av det nye året. Årsaken er at det har vært svært hektisk på min kant, samt jeg har vært nødt å prioritere andre prosjekter.

Den siste uken har vi tilbrakt noen herlige dager i solskinn på Gran Canaria! Det har vært en vitamininnsprøyting. Med meg hjem har jeg ett lass av fine bilder i deilige sommerklær. Så gled dere!

Enn så lenge kan jeg inspirere ved hjelp av bilder fra nettbutikken jujubunnyshop. Dette er en herlig samling av klær på en og samme plass. Butikken sender til Norge ved forespørsel.

Håper dere liker de fine bildene og klærne like godt som meg. Her er det mye som frister!