6.09.2013

ET VINTAGE KUPP!Jeg har lenge kjent til markedsplassen Etsy.com. Da vi bygde hus brukte jeg plassen til å hente inspirasjon til interiør. Etter det gikk plassen gått litt i glemmeboken. Den siste tiden har jeg funnet tilbake til sida og for alvor tatt opp jakten på godsakene der!

Jeg har handlet en del brukte barneklær på finn.no. Jeg liker tanken om gjenbruk, alt trenger ikke være nytt.  Det skal jo bare en vask til, så ser ikke plagget nytt ut lenger. Barneklær som ofte blir brukt bare i en kort periode, er ekstra gunstig å gjenbruke. Mange av klærne jeg har handlet, ser nesten helt nye ut.

På tross av dette, er det først nå jeg har åpnet øynene opp for vintage til barna! Det har nok litt med at Haugesund by ikke har det største utvalget på slikt. De beste tingene går nok til de største byene, hvor markedet for brukte klær er bra! Det er derfor greit å ha Etsy. Her er et hav av Vintage skatter, spesielt til jenter på Hannahs alder.

 

 
 
 
Da jeg så denne jakken med tilhørende lue falt jeg pladask!
Rett farge, rett snitt og til den nette summen var 90kr inkludert frakt! Det går ikke an å gjøre bedre kupp enn det!

Mange tenker på brukte klær som skittent. En vet ikke hvem som har hatt det før og hvordan de har det. Dette er ingen problem for min del! Jeg vasker plagget på 40 eller 60 grader i maskin, litt etter hva plagget tåler. Deretter legger jeg det i fryseboksen i 48 timer. Ut kommer et desinfisert og rent plagg!
 
 
 

 


 
Shortsen Hannah har på seg er siste kreasjon fra svigermor. Den er også av gammelt opphav.  Jeg fant et oppskriftshefte fra 1957 da vi ryddet ut av huset til min bestemor, mage år bak i tid. Der var det så mange fine oppskrifter at jeg ikke klarte annet enn å ta det med og spare på det til den gang jeg skulle få barn. Heftet dukket så opp igjen da jeg ryddet i noen esker her for litt siden! Jeg viste det til svigermor, og hun var lysten på å prøve.  Se hvor fin den ble!
  
I dag hadde vi ikke mindre en to søndagsutflukter. Egentlig tre hvis jeg regner med guttenes fisketur da Hannah kvilte. Den første turen ble en mislykket! Den skulle være en tur til en koselig liten bukt ved sjøen og ble til en kjøretur som endte hvor vi ikke fant frem dit vi skulle. På toppen var det ei lita jente som sovna på vegen. Etter kvilen tok vi ut med nytt mot, og valgte denne gang å besøke en naturbarnehage ! Den besøker vi gjerne igjen!! Ungene storkoste seg, og det var ikke ende på hva de kunne leke med! Utrolig gøy å finne et slikt lekeparadis ikke langt hjemmefra!

 
Det har vært en super helg. Et av de søteste øyeblikkene var da guttene kom hjem med to Ørret som fangst fra dagens fisketur. Dere skulle sitt ansiktene deres, snakk om å være kry! Fiskene ble dagens middag. Den flinke mannen min fortjener litt skryt da han både fanget den, lagde den og ryddet den bort etterpå. 

Ha en fin søndagskveld!

3 kommentarer:

 1. Så utrolig flott anntrekk!
  Hørtes ut som en herlig søndag =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ja, jeg er utrolig fornøyd med den jakken!:)

   Slett
 2. Hei
  Den shortes var bare helt magisk. du kunne ikke vurdert å legge ut strikkeoppskriften, evt selge den i pdf format?

  Hilsen cathrine
  svar gjerne på mail
  knottknott13@hotmail.com

  SvarSlett