10.20.2013

Strikket matrosgenser med egen vri!


Det var mange som fikk med seg at vi har fått en ny favoritt genser forrige helg! Genseren er laget fra en av de fine oppskriftene i "Den storeguttestrikkeboka".

Hvem har sagt at denne boken er forbeholdt gutter! Hvert plagg i den kan like så godt strikkes til ei jente!!

Når jeg ser strikkeoppskrifter, ser jeg muligheter. Jeg elsker å sitte å drømme meg bort i myke garn og fine mønstre. Jeg lager som oftest min egen vri på plagget når jeg finner en oppskrift jeg liker! Det er her min utrolig dyktige og snille svigermor er unik! Hun sier aldri nei, tar imot ideene mine og utfører dem akkurat slik jeg ønsker det!  Og ja, jeg vet at jeg er verdens heldigste!

Vrien på matrosdressen er altså slik: I den opprinnelige oppskriften er det en mønster rad nederst på kragen. Denne har vi brukt på hele, foruten om to rillerader nederst. Vi har brukt samme mønster nederst på armene, og da i en lengde på ca. 4 cm, slik at om armene brettes opp, vises også mønsteret.

Garnet er i lys turkis og jeg trodde det var fra Du store alpakka, men finner ikke fargen på nettsiden deres. Når det gjelder strikkefasthet og pinne nr., så er ikke dette min sterkeste side. Jeg mener svigermor sa at hun gikk ned en pinne str. for å få størrelsen til å stemme. Hun strikket oppskriften i str 1 år, men lengden til 2 år.
Når det gjelder shortsen Hannah har på seg, er gjerne noen som kjenner igjen stoffet i den og kobler det til Marmar. Om så, stemmer fortreffelig! Marmar har bland annet en bloomer til baby i dette nå i høst.

Shortsen til Hannah stammer fra samme produsent. Men den har en litt annen historie, som jeg vil fortelle en annen gang. Kos dere med bildene, også håper jeg det blir flere “ Hannah matros gensere" som får ben å gå på! 
11 kommentarer:

 1. Forstår godt du er fornøyd med svigermor ja :) Nydelig genser. Elsker både kragen og fargen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, svigermor er topp! Det er greit å møte vinteren med en slik genser ja!:)

   Slett
 2. U know I love this :) TUSEN takk for at du gjør slike fantastiske saker med boka mi! :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Charlott. Jeg tenkte den ville falle i smak! Det er gøy at boka har gjort det så bra! Svigermor har en lang liste med oppdrag fra den! :)

   Slett
 3. Vakker bluse og jente! :D Om jeg tipper rett har du vært veldig flink med shortsen ;)
  Skulle gjerne lånt den svigermoren din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Malin! :) blir spennende å se om du tar rett !:)

   Slett
 4. Skjønn farge til skjønn jente.
  Og utrolig kul kombinasjon med genseren og shortsen!

  SvarSlett
 5. Nydelig jakke på en nydelig jente!

  SvarSlett